Tavuk etinin Protein Kaynağı Çocukların Başlıca Besin Kaynağı

Tavuk etinin Protein Kaynağı Çocukların Başlıca Besin Kaynağı

"Ankara Beypiliç Bayisi olarak Türkiye'nin en lezzetli tavuklarını sizler için sofralarınıza getiriyoruz. Kanatlı eti, kırmızı et, balık, süt ve ürünlerinden alınan proteinin çoğunluğu da vücut proteinine dönüşebilmektedir. Bunlar iyi kalitede protein kaynakları sayılırlar. Bu etlerin içerdiği proteinin çoğunluğu vücut proteinine dönüşebilmektedir ve sindirebilirliği %91 -100'dür. "

Tavuk eti çocuklar için , yaşamlarının başlangıcında tüm besin öğelerini sağlayan tek besin anne sütüdür. Sonrasında gelişim, sağlık ve hastalıktan kaçınma için hayat boyu değişen miktarlarda besine ihtiyaç duyulur. Bu besinlerin en önemlilerinden biri proteindir. Bilpa Gıda olarak Ankara Beypiliç Bayisi olarak Türkiye'nin en lezzetli tavuklarını sizler için sofralarınıza getiriyoruz.

Vücudun en küçük parçası olan yaşayan hücrenin yapısı protein, bunun da yapı taşı amino asitlerdir. Büyüme; hücrelerin çoğalması demek olduğuna göre protein büyüme için elzemdir.

Vücudun bütün hücrelerinin büyük bir bölümü proteinlerden yapılmıştır ve bu hücreler sürekli olarak değişip yenilenir. Bu nedenle vücuttan sürekli olarak belirli miktarda protein dışarı atılır bu bakımdan vücdun enerji deposu anlamında bir protein deposu yoktur. Sadece kısa süreli yetersizlikleri giderebilecek az miktarda yedek protein vücutta saklanabilir. Eğer vücut protein alamazsa, yıkılan hücreler yenilenmez. Vücut proteinlerinin oluşumu için kaynak , besinlerin bileşiminde bulunan proteinlerdir.

Kanatlı eti, kırmızı et, balık, süt ve ürünlerinden alınan proteinin çoğunluğu da vücut proteinine dönüşebilmektedir. Bunlar iyi kalitede protein kaynakları sayılırlar. Bu etlerin içerdiği proteinin çoğunluğu vücut proteinine dönüşebilmektedir ve sindirebilirliği %91 -100'dür. Bu nedenle bu etlerin proteini iyi kaliteli protein kaynağı olarak nitelendirilmektedir. Büyüme çağında protein gereksinimi yüksektir. Vücut dokularının büyümesi sürekli protein sentezini gerektirdiğinden, büyüme çağında , vücut dokusuna enhızlı çevirebilen kaliteli proteinin sağlanması zorunludur. Bu nedenle çocuk beslenmesinde tavuk eti gibi iyi kaliteli protein kaynakları önemli bir yer tutar.

Yetişkinlerde Beyaz Etin Sofralardaki Önemi Ankara Beypiliç Bayii anlatıyor

 

 Dünyada yetişkin bireylerin 1 milyarı hafif şişman, 300 milyonu klinik olarak şişmandır. Dünyada şu anda 150 milyon diyabetli vardır ve bu sayının 2025 yıllarına doğru iki katına çıkması beklenmektedir .

Diyabetin en büyük sebeplerinden birisi de sağlıksız beslenmekdir. Prematür koroner kalp hastalarının %80'inin nedeni ; sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara ve alkol kullanımı oluşturmaktadır. Kolesterol ; ateroskleroz oluşumunda anahtar bileşenlerden biridir. Yüksek kolesterol iskemik kalp hastalıkları iskemik inme ve diğer vasküler haslıklar risikini arttırmaktadır.

 Kanser olgularının 2000-2020 yılları arasında gelişmekte olan ülkelerde %73 gelişmiş olan ülkelerde ise %29 oranlarında artacağı tahmin edilmektedir. Bunların çoğu diyabete bağlı hastalıklardır. Bu yüzden beslenmeye özen göstermelisiniz. Bunun için doymuş yağ, kolesterol tüketimini azaltmak, tam yağlı süt, yoğurt ve peynir ile kırmızı et ve ürünleri , derili tavuk eti ve sakatatları diyette sınırlamak, tam yağlı süt ürünleri yerine yağı azaltılmış veya yağsız süt ürünlerini, yağlı etler yerine yağsız yada yağı az olanları tercih etmek, bu nedenle özellikle kırmızı et yerine yağı ve doymuş yağı az derisiz tavuk, hindi etlerini ve her türlü balık tini tüketmek sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.

Dünyada sağlık örgütünün belirlediği " Sağlıklı Beslenme Kuralları "

Dünya sağlık örgütü, diyetin sağlığı belirleyen birçok faktör arasında en önemlerinden bri olmakta birlikte, beslenme kurallarının kurulması işinin hiç de kolaybir iş olmadığını belirtmektedir. Bunda farklı nüfus gruplarının, farklı yaşam tarzlarına sahip olması ve farklı diyetlerinin bulunması etkilidir. Dünya sağlık örgütü tarafından; daha güvenli gıda , uygun fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenmenin her biri için 5 temel adım ( WHO the 3 Fives ) belirlemiştir. İlk 6 ay da bebeklerin anne sütü ile beslenmesi, tüm gıda gruplarını kapsayacak şekilde bir diyetin uygulanması, meyve ve sebzelerin günlük diyette ağırlıklıo larka en az 400 gr / gün yer alması tuz ve şekerin azaltılması ile katı ve sıvı yağların makul miktarda tüketilmesi , şeklinde özetlenmektedir.

Sağlıklı beslenme incelediğimizde tavuk eti ile ilgili bölümde " Yeterince protein alın. Protein kaynaklarının çeşitli olmasına dikkat edin. Kümes hayvanları, balık ve yumurta kırmızı etten daha sağlıklıdır " cümlesi yer almaktadır.

Havard Halk Sağlığı Okulu Harvard Tıp Okulu'nun ortaklaşa hazırladığı Beslenme Tabağında, tavuk eti sağlıklı protein kaynağı olarak tanımlanmaktadır. Ankara Beypiliç Bayiisi olarak, Bilpa Gıda olarak siz değerli müşterilerimize taze, güvenilir ve helal ürünler sunmaktayız.



 

 

 

 

23 51
İnönü Mah. 1749. Cad. No:19 Yenimahalle/Ankara
+90 312 397 2005
© Bilpa. 2017 tüm hakları saklıdır.
FacebookTwitterinstagram